Vijvertuinen Ada Hofman

Deze tuinen zijn ruim 30 jaar geleden aangelegd door Ada Hofman, die grote bekendheid verwierf door haar visie op het helder houden van vijverwater op een natuurlijke manier.

Na haar vertrek gingen de tuinen langzaam achteruit en waren tenslotte na een sluiting van een jaar helemaal verwilderd.

Maar ook toen straalden ze nog een grote fascinatie uit en betoverd door de romantische aanleg waren we direct vast besloten de vijvertuinen in oude glorie te herstellen. Nu gaan wij al ons vijfde seizoen in.

U betreedt een magische wereld, een vallei met grote waterlelievijvers, talloze kleine vijvers, beekjes en waterornamenten. Vanaf de daktuin in Oosterse stijl heeft u uitzicht over het hele 20.000m2 grote droomlandschap. Vele zitjes nodigen uit om in alle rust flora en fauna op u in te laten werken of om ideeën op te doen voor de eigen tuin.

Er is een tuincafé met terras en er wordt een film over het ontstaan van de tuinen en over aanleg en onderhoud van vijvers vertoond.

U kunt bij ons ook terecht voor zuurstofplanten, waterlelies uit onze vijvers en diverse andere waterplanten.

Impressies van Vijvertuinen Ada Hofman

Contact met Vijvertuinen Ada Hofman

Voor informatie over de tuin neem contact op met Erik of Helga.

Vijvertuinen Ada Hofman
Westeindigerdijk 3, 7778 HG, Loozen
Overijssel, Nederland

Telefoon06-12317068 (Helga)
Mobiel06-33309236 (Erik)
Mailadresadahofmanvijvertuinen@gmail.com
https://www.devijvertuinenvanadahofman.nl
Google Maps

Andere Vechtdal tuinen

Lubbers GoarnColijnsplaatsDe oude LindeJetske’s tuinTuinen Mien RuysLandschapstuin “De Ossenkolk”Buitenplaats de BroekhuizenDe Meente