Colijnsplaats

Colijnsplaats is een spiksplinternieuwe tuin. In juni 2018 was ons huis klaar en konden we daarin trekken. Tussen het verven en klussen door, zijn we gestart met de aanleg van de tuin van 2500 m2. Het was altijd een ruwe weide geweest, waar soms de ezels van de buren mochten grazen, maar eigenlijk nooit bewerkt is geweest. Een hele uitdaging om stapje voor stapje de borders vorm te geven en te ontdoen van kweekgras en ander onkruid!

Zo ontstonden lange vaste planten borders; eilandborders; een ‘schaduwborder’ (voor als de struiken en bomen daar wat gaan groeien) ; de ‘witte tuin van Colijnsplaats’ ; een rozentuin ; een boomgaard, fruitkooi, en een moestuin in bakken. In de 2 kassen groeien de tomaten en paprika’s en wordt veel gezaaid en gestekt voor eigen gebruik en ook wat voor de verkoop.

Centraal in de tuin ligt een grote vijver en een sloot met knotwilgen met een moeraszone en wadi. Deze beiden vangen tevens het hemelwater op van het dak.

Ons motto: 4 seizoenen een mooie tuin, proberen we vorm te geven.

Impressies van Colijnsplaats

Contact met Colijnsplaats

Neem contact op met Herma Colijn.

Colijnsplaats
Lambertsdijk 2B, 7786 BB, Den Velde
Overijssel, Nederland

Mobiel06-44399330
Mailadreshermacolijn1@gmail.com
Google Maps

Andere Vechtdal tuinen

Lubbers GoarnDe oude LindeVijvertuinen Ada HofmanJetske’s tuinTuinen Mien RuysLandschapstuin “De Ossenkolk”Buitenplaats de BroekhuizenDe Meente