Buitenplaats de Broekhuizen

Op dit oude erf tussen Dalfsen en Zwolle in het Overijsselse Vechtdal ligt Buitenplaats de Broekhuizen. Door het handhaven van oude elementen en het aanbrengen van nieuwe singels is er bij de ontwikkeling van het erf tegenwicht geboden aan het omringende gebied waar deze elementen verdwenen zijn.

Het huis wordt omringd door een vijver en borders. Door verschillende hoekjes, paadjes en zitjes is er steeds een andere belevenis in de tuin. Het weiland is met behulp van een landschapsarchitect ingericht. Via een mooie wandeling langs schapen, een natuurlijke waterpartij en singels kom je bij een uitzichtpunt, waarop je een een prachtig uitzicht hebt op de meanderende Vecht.

In de tuin wordt bij de aanleg en onderhoud rekening gehouden met alle fauna. Het bordje “tuinreservaat” hangt niet voor niets bij het hek. Er broeden, verblijven en wonen verschillende soorten vogels, vlinders en zoogdieren.

Impressies van Buitenplaats de Broekhuizen

Contact met Buitenplaats de Broekhuizen

Neem contact op met Jetty van Munster.

Buitenplaats de Broekhuizen
De Broekhuizen 1, 7722 PC, Dalfsen
Overijssel, Nederland

Mobiel06-51951318
Mailadresinfo@buitenplaatsdebroekhuizen.nl
http://www.buitenplaatsdebroekhuizen.nl
Google Maps

Andere Vechtdal tuinen

Lubbers GoarnColijnsplaatsDe oude LindeVijvertuinen Ada HofmanJetske’s tuinTuinen Mien RuysLandschapstuin “De Ossenkolk”De Meente