Tuinen Mien Ruys

In Dedemsvaart ligt dit groene monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys (1904-1999) heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken.

Na haar overlijden is het werk van Mien Ruys door anderen overgenomen. De Tuinen Mien Ruys bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant met uitgebalanceerde plantencombinaties. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen. De Tuinen Mien Ruys vormen een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur.

Bovendien krijgt de bezoeker het gevoel te verblijven in een groene oase met een prachtig lijnenspel, bijzondere beplanting en rust. In een mix van vernieuwing en traditie, van verandering en behoud, die de Tuinen Mien Ruys zo boeiend maken.

Impressionen von Tuinen Mien Ruys

Kontact Tuinen Mien Ruys

Kontact.

Tuinen Mien Ruys
Moerheimstraat 84, 7701 CG, Dedemsvaart
Overijssel, Nederland

Telefon0523 - 614774
E-Mail-Adresse info@tuinenmienruys.nl
https://www.tuinenmienruys.nl/nl/
Google Maps

Andere Vechtetalgärten

Lubbers GoarnColijnsplaatsDe oude LindeVijvertuinen Ada HofmanJetske’s tuinLandschapstuin “De Ossenkolk”Buitenplaats de BroekhuizenDe Meente